Пошукачам роботи розповіли про вирощування равликів

foto.jpg

       Розведення равликів та створення таких екзотичних ферм в Україні набуває небаченої популярності. Самі фермери жартують, що це «бізнес лінивих»: почати можна з  мінімальними вкладеннями, а отримати прибуток — досить швидко. Ділився досвідом з пошукачами роботи  Ківерцівської районної філії в рамках проекту «Територія майстерності»  керівник ФГ «Поліський равлик» Валентин Хрупчик.  На фермі живуть середземноморський (Aspersa Muller) вид равликів. Щороку європейці (зокрема Франція, Іспанія, Португалія, Бельгія, Німеччина, Італія, Греція, Швейцарія) з'їдають кілька сотень тисяч тонн равликів, при цьому попит на них залишається стабільно високим і навіть не задоволеним.

 

В Україні культура споживання цих молюсків розвинута мало, а самі равлики — це екзотика. За останні чотири роки експорт зріс у 100 разів, що свідчить про досить високу успішність равликового бізнесу. Ще з давніх часів равлики були відомі завдяки своїм смаковим властивостям та харчовій цінності. М’ясо равликів дуже корисне: у ньому міститься більше білка, ніж у курячому яйці, але немає холестерину, жирів та інших шкідливих речовин. Крім того, равлики зазвичай не викликають алергічних реакцій, що дає можливість вживати їх у їжу навіть людям, схильним до алергії. Крім того, існує такий ще маловідомий напрям бізнесу, як реалізація равликової ікри. Вона має незвичний смак і є дорогим делікатесом. Зважаючи на шалений попит на продукцію з равликів, заснування равликової ферми може стати успішним бізнес-проектом.

 

Провідний фахівець

з профорієнтації                                                       Л.Мартинюк

 


img_20190726_111700.jpgimg_20190726_111708.jpg