У Ківерцях смакували зеленими смузі та коктейлями

18700066_1347553155360678_1398463853597020628_n.jpg

    У неділю, в міському кафе «Фенікс» (власники Людмила та Чінгіз Камінські),  провів майстер-клас по приготуванню зелених смузі та коктейлів  представник еко-клубу «Оазис» м. Луцьк Валерій. Захід відбувся з ініціативи громадського об»єднання «Група здоров»я».

      Валерій поділився рецептами приготування вітамінного напою, розповів про вплив коктейлів на організм людини. Завдяки високому вмісту різних амінокислот, зелені коктейлі чудово насичують організм, даруючи відчуття ситості. Зелень містить клітковину, тому, потрапляючи в кишечник, вона сприяє поліпшенню травлення, а також виведенню шлаків і токсинів з тіла, що в свою чергу сприяє нормалізації ваги. Антиоксиданти, що входять до складу кропу, салату, петрушки, щавлю, селери або рукколи, захищають організм від шкідливого впливу навколишнього середовища і зміцнюють імунітет. А ще краще додавати зелень, яка росте на луках, у болотистій місцевості: кропиву, кульбабу, мокрець, очіпок та ін..

  Зелені фреші корисні будь-якій людині, так мають багато вітамінів, мікроелементів, мінеральних солей і хлорофілу. Подібна рослинна їжа дуже легко і майже повністю засвоюється, вона тонізує, дарує відчуття легкості і заряджає енергією на весь день.

    Їх легко приготувати у домашніх умовах за допомогою блендера. Що і продемонстрував Валерій.

 

     Рецепт від Валерія:

 

    Зелень лободи, кропиви, кульбаби, м"яти, очітку, мокрецю, медунки, інших трав - збити міксером. Додати:  порізані імбир, яблоко, банан, воду – збити.  Доповнити: медом, насінням льону (попередньо замоченим на ніч) - знову збивати міксером. Вживати на день 1 -1.5 л. суміші.

 

   Пити такі напої бажано одразу після приготування, але можливо і зберігати протягом однієї доби у холодильнику, свої корисні властивості коктейлі при цьому не втрачають.

     Зарядитися енергією і насолодитися  смаком чудових зелених коктейлів змогли і учасники заходу. До вподоби природні смаколики були усім, і дітям, і дорослим.

    А ще поділилися власними рецептами і принесли на дегустацію свої зелені коктейлі Володимир Дужич та Микола Косинський. Володимир приготував напій на основі сухофруктів – груші та яблук. Микола – експериментував з сушеною гарбузою.

      Дякуємо за цікаву зустріч і смачні зелені коктейлі організаторам Миколі Косинському та Володимиру Дужичу!

 

Інна Тетюрко


18700231_1347554818693845_5898295267437581384_n.jpg18740104_1347554282027232_5317220508024711947_n.jpg18765885_1347554565360537_6576056273446616911_n.jpg18698264_1347553292027331_8718603391787490436_n.jpg18739963_1347553882027272_5873992130338037140_n.jpg18739704_1347553775360616_3619950431502635829_n.jpg18740216_1347554065360587_8908178891566997009_n.jpg18698043_1347552678694059_6787554842202881315_n.jpg18698359_1347553558693971_739699092103193466_n.jpg18740146_1347554002027260_1887481111359424231_n.jpg18671203_1347553682027292_6575730096986551940_n.jpg18700173_1347552462027414_5569949262898392289_n.jpg