З Цуманського консервного цеху відправили партію органічного березового соку у США

dsc_0086-1.jpg

Продукція консервного цеху державного підприємства “Цуманське лісове господарство” вже  5 років експортується у Німеччину, споживають її  у Польщі,  Ізраїлі, Канаді і навіть Панамі. Нещодавно на підприємстві  отримали відповідний сертифікат і вже відправили першу партію волинського березового соку у США. Сік –  без додавання цукру, лимонної кислоти, він такий, яким його створила  природа, тільки проходить відповідну теплову обробку. - Повідомляє п

Органічні соки  в Україні наразі випускають лише цуманчани. На виході, як кажуть, і органічні ягідні консерви, які будуть постачатися на український та європейський  ринки. Кошти від реалізації продукції отримує лісгосп, виробничим підрозділом якого  є консервний цех. Тобто є можливість, заробивши, оновлювати не тільки асортимент, який не тільки  не скорочується, а ще й збільшується, а  й розвивати виробничі потужності. Хоча для державного підприємства, каже директор консервного цеху Зінаїда  Рябчун, проблематично купувати дорогу харчопереробну техніку, але це роблять. Адже волинські ліси ще багаті на ягоди  і гриби, на чому можна добре заробляти. Якщо, звісно, випускати таку якісну продукцію, як це роблять  у Цумані та на інших підприємствах Волинського обласного управління  лісового і мисливського господарства. Зінаїда Рябчун каже, що поставляти продукцію на експорт дуже непросто, вона має відповідати високим вимогам.

На Волині вона відома  як досвідчений технолог харчової промисловості, має свої авторські розробки.

Наталія МАЛІМОН, газета «День»